Svijet

Broj smrtnih slučajeva od virusa korona u SAD prešao 800

Broj smrtnih slučajeva od virusa korona u SAD prešao 800
Foto: Tanjug/AP | Broj smrtnih slučajeva od virusa korona u SAD prešao 800

BALTIMOR - Broj preminulih od posljedica zaraze virusom korona u Sjedinjenim Američkim Državama u srijedu je premašio 800, dok je potvrđeno preko 55.200 slučajeva, govore podaci Univerziteta Johns Hopkins iz Baltimora.

Prema tim podacima, SAD su sada treća zemlja po broju zaraženih, iza Kine i Italije. Do sada je potvrđeno 55.225 slučajeva zaraze te 802 preminulih.

Najteže su pogođeni Njujork Siti i država Vašington sa 192, odnosno 128 smrtnih slučajeva.

Zabilježeni su slučajevi u svih 50 američkih država, kao i u Washingtonu D.C. i u vanjskim područjima Portoriku, Guamu i Američkim Djevičanskim Ostrvima.

Prema navodima Johns Hopkinsa, u SAD-u su do sada izliječene 354 osobe.

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) 11. marta je zbog širenja virusa korona proglasila "globalnu pandemiju". Takođe, SZO je uz Evropu novim epicentrom pandemije virusa korona, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Vuhanu, proglasio i američku državu Njujorku.

Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 18.900 ljudi, a potvrđeno je preko 420.000 slučajeva zaraze korona virusom u više od 170 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta Johns Hopkins. Do sada se oporavilo više od 110.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije