Svijet

Broj žrtava napada kod Moskve povećan na 140

Broj žrtava napada kod Moskve povećan na 140
Foto: Tanjug/AP | Broj žrtava napada kod Moskve povećan na 140

Broj žrtava terorističkog napada kod Moskve povećan je na 140, pošto je jedna povrijeđena osoba preminula u bolnici, izjavio je ruski ministar zdravlja Mihail Muraško.

"Osamdeset povrijeđenih u napadu na `Krokus siti hol`, među kojima je šestoro djece, ostaje u bolnicama i saveznim medicinskim centrima u Moskvi i regiji. Nažalost, preminula je jedna povrijeđena osoba koja je bila u kritičnom stanju. LJekari su uradili sve što su mogli", rekao je Muraško novinarima.

Muraško je istakao da su četiri pacijenta i dalje u kritičnom stanju, dok je još 19 lica, među kojima je trje djece, u teškom stanju, prenio je TASS.

"Prema posljednjim podacima, 205 povrijeđenih je dobilo ambulantnu njegu, 76 pacijenata je otpušteno iz bolnica, ali će ljekari nastaviti da prate njihovo stanje. Još 23 povrijeđene osobe završile su stacionarno liječenje i treba da izađu iz bolnice", precizirao je ministar zdravlja.

Uhapšeno je 11 osoba za koje se sumnja da su umiješane u teroristički napad, uključujući četvoricu naoružanih napadača koji su privedeni u Brjanskoj oblasti dok su pokušavali da potraže utočište prelaskom obližnje ukrajinske granice.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je u televizijskom obraćanju da je, prema preliminarnim informacijama, ukrajinska strana pripremila izlaz kojim bi teroristi neprimijećeni prešli granicu.

On je obećao da će svi koji stoje iza napada na koncertnu dvoranu biti identifikovani i kažnjeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije