Svijet

CNN: Obaveštajci moraju da podnesu raport Kongresu o NLO

CNN: Obaveštajci moraju da podnesu raport Kongresu o NLO
Foto: wikimedia.org | CNN: Obaveštajci moraju da podnesu raport Kongresu o NLO

VAŠINGTON - Kada je predsjednik SAD Donald Tramp krajem decembra potpisao 2,3 biliona dolara vrijedan Zakon o ekonomskoj pomoći zbog pandemije i finansiranju vladinih agencija, počeo je da teče rok američkim obavještajnim službama da obavijeste Kongres kakva saznanja imaju o neidentifikovanim letećim objektima (NLO).

Direktkor Nacionalne obavještajne službe i ministar odbrane sada imaju manje od šest mjeseci da raportiraju obavještajcima Kongresa i vojne službe neklasifikovane izveštaje o "neidentifikovanim vazdusnim fenomenima", javlja Si-En-En .

U pitanju je odredba koja je ubačena u odjeljak „Komentar odmora“ Zakona o odobrenju obavještajnih podataka za fiskalnu godinu 2021. godinu.

U tom izveštaju mora da postoji detaljna analiza podataka o NLO i informacija koje su sakupile brojne bezbjednosne agencije, uključujući i FBI, prema direktivi Senata.

Na kraju, izveštaj treba da identifikuje potencijalne bezbjednosne pretnje od NLO i procjeni da li neka od neprijateljskih zemalja možda stoji iza takvih aktivnosti, dodao je odbor Senata.

Sve će biti dostupno javnosti, iako izveštaj može da sadrže ankese o poverljivosti, dodaje Si-En-En .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije