Svijet

CNN tužio Trampa i pet njegovih pomoćnika

CNN tužio Trampa i pet njegovih pomoćnika
Foto: Tanjug/AP | CNN tužio Trampa i pet njegovih pomoćnika

Medijska kuća CNN podnijela je tužbu protiv predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa i nekoliko njegovih pomoćnika, uz zahtjev da se njihovom izvještaču Džimu Akosti odobri pristup konferencijama za novinare u Bijeloj kući.

Optužnica je odgovor na suspenziju Akoste iz Bijele Kuće te oduzimanje propusnice Tajne službe, koja mu je dodijeljena prošle godine. U optužnici se navodi da su ovim potezom narušeni prvi i peti amandman američkog Ustava.

Slučaj je preuzeo sud u Vašingtonu, a optuženi u ovom slučaju su: predsjednik SAD Donald Tramp, Džon Keli, sekretar Sara Senders, zamjenik šefa komunikacija Bijele kuće Bil Šajn, direktor Tajne službe Džozef Klensi i službenika ove agencije, koji je Akosti oduzeo propusnicu. Ime službenika još nije otkriveno, ali navodno se radi o Džonu Dou.

Svih šestoro optuženih dovodi se u vezu s nametanjem i najavi zabrane prilaska Akosti.


Povezana vijest:

Novinaru CNN-a oduzeta akreditacija nakon što ga je Tramp vrijeđao 


Prošle sedmice, Akosti je zabranjen ulazak u dvorište Bijele kuće od Sare Senders, koja je izjavila da se novinar CNN-a nedolično ponašao na pres-konferenciji Donalda Trampa.

Akosta je Trampu, tokom njegove konferencije za novinare, postavio nekoliko pitanja na koja Tramp nije želio da odgovori i stalno ga je prekidao, te su mu službenici Bijele kuće oduzeli mikrofon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije