Svijet

Pratite nas na Google news

Čavušoglu: Operaciju provodimo u skladu s međunarodnim pravom

Čavušoglu: Operaciju provodimo u skladu s međunarodnim pravom
Foto: Anadolija | Čavušoglu: Operaciju "Izvor mira" provodimo u skladu s međunarodnim pravom
Anadolija

ANKARA - Turski šef diplomatije Mevlut Čavušoglu je izjavio da turske snage operaciju "Izvor mira" na sjeveru Sirije provode u skladu s međunarodnim pravom, Poveljom UN-a i rezolucijama Savjeta bezbjednosti o borbi protiv terorizma.

"Ovom operacijom će regija biti očišćena od terorista, zagarantovana granična sigurnost Sirije i njen teritorijalni integritet te će se migranti moći bezbjedno vratiti svojim kućama. Takođe, operacija će donijeti mir i spokoj ovom regionu", napisao je Čavušoglu na Twitter nalogu.

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan potvrdio je danas da su Oružane snage Turske započele operaciju pod nazivom "Izvor mira", protiv terorista na sjeveru Sirije.

Erdoan je ovu informaciju potvrdio putem svog zvaničnog Twitter profila.

"Zajedno sa Sirijskom nacionalnom vojskom, naše Oružane snage Turske pokrenule su operaciju 'Izvor mira' protiv terorističkih organizacija PKK/YPG i ISIS-a, na sjeveru Sirije", napisao je Erdoan, te dodao:

"Cilj Turske je uništiti teroristički koridor koji teroristi pokušavaju izgraditi na južnoj granici i donijeti mir i spokoj u regiji."

Naglasio je kako će ovom operacijom biti uklonjena teroristička prijetnja prema Turskoj, te kako će zahvaljujući "sigurnoj zoni" koja će tamo biti uspostavljena, sirijskim izbjeglicama biti omogućeno da se vrate svojim domovima.

"Zaštitićemo teritorijalni integritet Sirije i osloboditi stanovništvo regije od kandži terorista", poručio je Erdoan.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije