Svijet

Pratite nas na Google news

Čavušoglu: Operaciju provodimo u skladu s međunarodnim pravom

Čavušoglu: Operaciju provodimo u skladu s međunarodnim pravom
Foto: Anadolija | Čavušoglu: Operaciju "Izvor mira" provodimo u skladu s međunarodnim pravom
Anadolija

ANKARA - Turski šef diplomatije Mevlut Čavušoglu je izjavio da turske snage operaciju "Izvor mira" na sjeveru Sirije provode u skladu s međunarodnim pravom, Poveljom UN-a i rezolucijama Savjeta bezbjednosti o borbi protiv terorizma.

"Ovom operacijom će regija biti očišćena od terorista, zagarantovana granična sigurnost Sirije i njen teritorijalni integritet te će se migranti moći bezbjedno vratiti svojim kućama. Takođe, operacija će donijeti mir i spokoj ovom regionu", napisao je Čavušoglu na Twitter nalogu.

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan potvrdio je danas da su Oružane snage Turske započele operaciju pod nazivom "Izvor mira", protiv terorista na sjeveru Sirije.

Erdoan je ovu informaciju potvrdio putem svog zvaničnog Twitter profila.

"Zajedno sa Sirijskom nacionalnom vojskom, naše Oružane snage Turske pokrenule su operaciju 'Izvor mira' protiv terorističkih organizacija PKK/YPG i ISIS-a, na sjeveru Sirije", napisao je Erdoan, te dodao:

"Cilj Turske je uništiti teroristički koridor koji teroristi pokušavaju izgraditi na južnoj granici i donijeti mir i spokoj u regiji."

Naglasio je kako će ovom operacijom biti uklonjena teroristička prijetnja prema Turskoj, te kako će zahvaljujući "sigurnoj zoni" koja će tamo biti uspostavljena, sirijskim izbjeglicama biti omogućeno da se vrate svojim domovima.

"Zaštitićemo teritorijalni integritet Sirije i osloboditi stanovništvo regije od kandži terorista", poručio je Erdoan.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije