Svijet

Pratite nas na Google news

Član posade snimio pad aviona

Član posade snimio pad aviona
Foto: Screenshot | Član posade snimio pad aviona
N.N.

Zastrašujući snimci iz kokpita Boeinga 737 koji se srušio u Saveznim državama Mikronezije pokazao je dosad neviđene kadrove pada aviona iz pozicije pilota.

Kadar kakav se samo mogao vidjeti u rekonstrukcijama vazduhoplovnih katastrofa u seriji "Istrage avionskih nesreća" pokazuje panične reakcije pilote dok letjelica pada i trenutak kada se sruši u lagunu pored međunarodnog aerodrome Čuk.

Video snimak, koji je napravljen mobilnim telefonom inženjera leta, pokazuje pilote koje alarm upozorava da je avion suviše blizu tla.

"Suviše smo nisko", uzvikuje jedan od pilota neposredno prije nego što avion udari u more tokom incidenta koji se desio 28. septembra 2018. Video se zaustavlja odmah nakon što avion udari u vodu.

Boeing 737 pripadao je kompaniji Air Niugini, nacionalnom avioprevozniku Papue Nove Gvineje.

Avion je letio je iz Pohnpeja, promašio je pistu i srušio se u lagunu u uslovima loše vidljivosti zbog čega su se piloti morali oslanjati na instrumente, prenosi "Radiosarajevo.ba".

U letjelici je bilo 35 putnika i 12 članova posade. Mislilo se da su svi preživjeli nakon što su ih iz vode spasili lokalni brodovi i ronioci američke mornarice.

Međutim, nakon nekoliko dana ispostavilo se da je, pored šest teško povrijeđenih osoba, bila i jedna žrtva nesreće, putnik čije su tijelo izvukli ronioci.

Tokom istrage utvrđeno je da smrtno stradali putnik nije bio vezan te da je zadobio fatalne povrede glave.

Istražitelji su rekli da je snimak kokpita s mobilnog telefona bio "neprocjenjiv izvor vitalnih informacija" za otkrivanje uzroka nesreće.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije