Svijet

Crnogorka i Srbin "pali" zbog droge u Švajcarskoj

Crnogorka i Srbin "pali" zbog droge u Švajcarskoj
Foto: Ilustracija | Crnogorka i Srbin "pali" zbog droge u Švajcarskoj
N.N.

Crnogorska državljanka (34) i srpski državljanin (48) uhapšeni su juče u švajcarskom gradu Baar, zbog sumnje da su organizatori kriminalne grupe koja se bavila proizvodnjom marihunane u zatvorenim plantažama, kao i pranjem novca i prevarom, pišu Dnevne novine.

Švajcarski istražni organi, kako prenose tamnošnji mediji, su osim organizatora kriminalne grupe, uhapsili još sedam osoba za koje se sumnja da su učestvovali u uzgoju marihuane, sušenjem i distribucijom. Tokom ove policijske akcije zaplijenjene su tri zatvorene plantaže kanabisa u kantonima Zug, Bern i Lucern.

"Na čelu mreže krijumčara, prema istražiteljima, bio je bračni par koji je boravio u Baaru koji se terete za kršenje zakona o drogi, pranje novca i prevare. Plantaže kanabisa su otkriveni u Htinenbergu, Litauu i Biler baj Ucenstorf, na kojima je bilo zaseđeno preko 3.500 sadnica. Policija je zaplijenila i 10 kilograma marihuane spremne za prodaju, vatreno oružje i 80.000 franaka u gotovini. Lisice su, pored bračnog para, stavljene četvorici muškaraca koji su se brinuli za usjeve i tri njihov saučesnika, od kojih je jedan kasnije pušten", navode švajcarski portali.

(cdm.me)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije