Svijet

Pratite nas na Google news

Crnogorka i Srbin "pali" zbog droge u Švajcarskoj

Crnogorka i Srbin "pali" zbog droge u Švajcarskoj
Foto: Ilustracija | Crnogorka i Srbin "pali" zbog droge u Švajcarskoj
N.N.

Crnogorska državljanka (34) i srpski državljanin (48) uhapšeni su juče u švajcarskom gradu Baar, zbog sumnje da su organizatori kriminalne grupe koja se bavila proizvodnjom marihunane u zatvorenim plantažama, kao i pranjem novca i prevarom, pišu Dnevne novine.

Švajcarski istražni organi, kako prenose tamnošnji mediji, su osim organizatora kriminalne grupe, uhapsili još sedam osoba za koje se sumnja da su učestvovali u uzgoju marihuane, sušenjem i distribucijom. Tokom ove policijske akcije zaplijenjene su tri zatvorene plantaže kanabisa u kantonima Zug, Bern i Lucern.

"Na čelu mreže krijumčara, prema istražiteljima, bio je bračni par koji je boravio u Baaru koji se terete za kršenje zakona o drogi, pranje novca i prevare. Plantaže kanabisa su otkriveni u Htinenbergu, Litauu i Biler baj Ucenstorf, na kojima je bilo zaseđeno preko 3.500 sadnica. Policija je zaplijenila i 10 kilograma marihuane spremne za prodaju, vatreno oružje i 80.000 franaka u gotovini. Lisice su, pored bračnog para, stavljene četvorici muškaraca koji su se brinuli za usjeve i tri njihov saučesnika, od kojih je jedan kasnije pušten", navode švajcarski portali.

(cdm.me)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije