Svijet

DW: Kvar na avionu njemačke vlade, ministar morao preći u rezervni

DW: Kvar na avionu njemačke vlade, ministar morao preći u rezervni
Foto: Twitter | DW: Kvar na avionu njemačke vlade, ministar morao preći u rezervni
Tanjug

BON - Njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas morao je zbog kvara na avionu da se prebaci u rezervni avion za Njujork, što je još jedan u seriji problema sa flotom njemačke vlade koja je pod ingerencijom Bundesvera.

Umjesto da koristi veliki Erbas A321, kako je bilo planirano, ministar je morao da napusti vojni dio aerodroma Berlin-Tegel odakle je trebalo da krene na četvorodnevno putovanje po Sjedinjenim Državama i Kanadi, i prebaci se u drugi, manji avion, piše Dojče vele.

Tehničari su otkrili kvar na mlaznjaku - jednom od najnovijih aviona vladine flote, zbog čega su ga preventivno parkirali i zabranili let.

Prema informacijama njemačkog "Špigla", tehničari Bundesvera u Berlinu su na A321 otkrili pokvaren dihtung na krilu kroz koji je curio kerozin.

Zajedno sa delegacijom od oko 40 ljudi, Hajko Mas se prebacio u manju, rezervnu letelicu - Erbas A319 koja je brzo stigla iz Klena, tako da kašnjenja nije bilo.

To je četvrti put za pola godine da taj ministar ima problema s poslovnim putovanjima u inostranstvo, podsjeća DW i dodaje da je sredinom maja Mas zbog problema sa avionom u svoju prvu posjetu Bugarskoj kao ministar spoljnih poslova stigao sa kašnjenjem od oko 70 minuta.

Krajem februara, na kraju posjete Maliju, Mas je u prestonici Bamako morao da čeka 20 sati na drugi avion, pošto je sa letjelicom kojom je stigao bilo problema.

Početkom aprila, prilikom slijetanja u Njujork, na avionu je pukla guma, zbog čega je Mas morao da čeka više od sat vremena u avionu A340 i tako propustio početak neformalnog sastanka Savjeta bezbjednosti UN.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Još jedna velika investicija Central osiguranja

Marketing tim / 26.07.2021 10:46

U proteklom periodu Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. su svojoj poslovnoj mreži dodali još jednu stanicu tehničkog pregleda. Radi se o kupovini suvremenog tehničkog pregleda u Kreševu.

Central osiguranja d.d. | Još jedna velika investicija Central osiguranja

Ovom akvizicijom, Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. potvrđuju poslovnu politiku stalnog rasta i razvoja. Kako Central osiguranje d.d., uspijeva održavati stalni rast i rekordnu premiju objasnio je Predsjednik Uprave i direktor Central osiguranja Feđa Morankić.

„Nakon prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći da je solventnost Društva izuzetno dobra, a efikasnost i efektivnost pridonose tomu da je društvo finansijski i operativno stabilno. Pandemija, promjene na tržištu osiguranja, promjene u očekivanjima i ponašanjima kupaca su izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju. Mi u Centralu smo izazove prepoznali na vrijeme, a o čemu najbolje svjedoče rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2021. godine,“ objašnjava Morankić.

Prema službenim podacima, Central osiguranje je u periodu od prvog do šestog mjeseca 2021. godine, s premijom od 22.523.285,00 KM, a u odnosu na isti period prethodne godine, ostvarilo rast od 11,02%.

Rast je zabilježen u svim vidovima osiguranja, kao što su osiguranje od auto odgovornosti, kasko, zaštita bonusa, pomoć na cesti, odgovornost vozara i drugo.

 „U prvih pola godine, na više od 40 stanica, u Testing centru je završeno 65 000 tehničkih pregleda. Nastavno dosadašnjem pozitivnom poslovnom širenju, Testing centar i dalje ide u pozitivnom pravcu, čemu u prilog ide i posljednja velika investicija, kupnja stanice tehničkog pregleda u Kreševu“, kaže Ivan Kožul, direktor Testing centra d.o.o.

Pred društvima predstoje dalja investiranja, razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja. Kako u području upravljanja, tako i u području poslovnih procesa, izazovi se kontinuirano nameću. „Strateško planiranje, stalne inovacije, velike akvizicije i ulaganja, edukacija i motivacija uposlenika te digitalizacija su samo neke od metoda kojima se u Centralu služimo, kako bi ostvarili naš krajnji cilj da postanemo tržišni lider“, navodi Morankić.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim ulaganjima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najčitanije