Svijet

Pratite nas na Google news

Danska uvodi kontrole na granici sa Švedskom

Danska uvodi kontrole na granici sa Švedskom
Foto: Schengenvisainfo,com | Danska uvodi kontrole na granici sa Švedskom
Srna

KOPENHAGEN - Danska će od sljedećeg mjeseca uspostaviti privremene kontrole na granici sa Švedskom, izjavio je danas danski ministar pravosuđa Nik Hakerup.

Kontrole se uspostavljaju nakon što su dva Šveđanina optužena za umiješanost u eksploziju ispred zgrade Poreske službe u Kopenhagenu u avgustu.

Danski premijer Mete Frederiksen izjavila je tada da administracija razmatra mogućnost jačanja kontrola na granici sa Švedskom.

Danska je povezana sa Švedskom preko mosta Oresund u moreuzu dužine 16 kilometara i više hiljada ljudi iz obje države svakodnevno prelazi granicu vozom ili automobilom. 

( Fotografiju ustupio schengenvisainfo.com )

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije