Svijet

Detalji ubistva državljanke BiH u Las Vegasu: Kupio bejzbol palicu i krenuo da ubije suprugu

Detalji ubistva državljanke BiH u Las Vegasu: Kupio bejzbol palicu i krenuo da ubije suprugu
Foto: N.N. | Detalji ubistva državljanke BiH u Las Vegasu: Kupio bejzbol palicu i krenuo da ubije suprugu

LAS VEGAS - U jezivom svjedočenju Slobodana Miljuša (37) koji je u petak batinama ubio svoju suprugu Zvjezdanu Bencun (31), koja je iz Bosne i Hercegovine, u kući u Las Vegasu, ispričao je da je prije zločina otišao u prodavnicu i kupio bejzbol palicu, nož, samoljepljivu traku i votku i "odmah znao da će je ubiti". Namjera mu je bila da ubije i sebe, ali to nije sproveo u djelo.

Slobodan Miljuš (37), porijeklom iz Like, uhapšen je u Las Vegasu zbog sumnje da je ubio suprugu u porodičnoj kući u kojoj su živjeli sa dva sina uzrasta od šest i 13 godina. Policija mu je stavila lisice na ruke neposredno nakon ubistva. Policija je došla na poziv Slobodanovog sina, a pronašli su ga kako leži u krevetu pored krvave žene, piše Blic.

Novinari koji su pričali sa njim nakon hapšenja prenose da je njihov stariji sin, koji ima trinaest godina, ušao u stan nakon zločina i zatekao krvavu majku i oca kako leži pored nje u krevetu.

Kada je policija došla, ništa im nisam rekao", izjavio je Miljuš.

Međutim, na osnovu uvida u policijske izvještaje, tamošnji mediji prenijeli su šta je osumnjičeni naknadno ispričao detektivima.

Ispostavilo se da je dječak došao kući poslije škole i zatekao roditelje prekrivene krvlju na krevetu u spavaćoj sobi. Otac mu je onda navodno dao 20 dolara i rekao mu da ide! Tinejdžer je otrčao do najbliže benzinske pumpe i odmah pozvao pomoć.

Miljuš je sačekao da dječaci odu u školu, a potom je otišao u prodavnicu po - bejzbol palicu, kuhinjski nož i samoljepljivu traku! U drugoj radnji kupio je votku i energetsko piće.

Poslije nekoliko čaša, ušao je u spavaću sobu i tri puta udario suprugu po glavi dok je ležala na krevetu. Kazao je da je htio i sebe da ubije, ali da to ipak nije sproveo u djelo - navodno su rekli detektivi.

Miljuš u razgovoru s novinarima nije pokazivao kajanje. Kazao je da "nije sretan zbog toga što se dogodilo", ali "šta je tu je".

Ispričao je da je ubio Zvjezdanu jer ga je navodno lagala i iz osvete njenom ocu.

"Od prvog trenutka kada sam uzeo palicu, znao sam da ću je ubiti. Lagala je stalno, o svemu. Lagala je da mnogo radi. Nikada nije bila kod kuće. Ovo je sve i osveta njenom ocu. Kada bude sve ovo čuo, znaće dobro na šta mislim i šta je uradio",  ispričao je Miljuš.

Ipak emocije su ga preplavile kada je spomenuo sinove.

"Volim svoju djecu i nadam se da će biti dobro. Nadam se da će se dobro starati o njima", rekao je uhapšeni i dodao da mu je žao što je sin vidio krvavi prizor.

Na pitanje novinarke da li brine kakve posljedice će to ostaviti po dječaka, odgovorio je - da.

(NN/radiosarajevo)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije