Svijet

Dileri ubili konkurenta, objesili ga na nadvožnjak i sve snimali

Dileri ubili konkurenta, objesili ga na nadvožnjak i sve snimali
Foto: Screenshot | Dileri ubili konkurenta, objesili ga na nadvožnjak i sve snimali

Članovi meksičkog narko kartela "Jalisco New Generation" (CJNG) prošlog vikenda putem video snimka "pohvalili" su se da su oteli operativca rivalskog meksičkog narko kartela "Santa Rosa de Lima" Adolfa “"El Michoacana" Mendozu Valensiju i natjerali ga da prizna da je diler u gradu Vale de Santijago u saveznoj državi Guanahuato, da bi na kraju društvenim mrežama počele da kruže fotografije mrtvog i na nadvožnjaku autoputa u Guanahuatu obješenog Mendoze Valensije, piše "Daily Mail".

"Zovem se Adolfo Mendoza Valensija, poznat i kao 'El Michoacano'. Bavim se prodajom droge u Vale de Santijagu. Tom teritorijom zapovijedam ja", govori Valensija u videu.

"Svima u Vale de Santijagu poručujemo: 'Mi smo elitna grupa od četiri slova (CJNG; skraćeno od Cártel de Jalisco Nueva Generación). Već smo ovdje u Vale de Santijagu. Došli smo da očistimo grad od kuge, iznuđivača, otimača i ubica nedužnih ljudi. Kao primjer, ovdje imamo 'El Michoacana', zapovjednika na području Vale de Santijaga… Stižemo po tebe, prljavi Hose Antonio 'El Marro' Jepez Ortiz i sve tvoje prljave ljude, koji su ušli u Policijsku upravu Vale de Santijaga i ubili nevine ljude", rekao je muškarac izvan kadra.

Nakon objave ovog videa društvenim mrežama su počeli da kruže video snimci i fotografije uklanjanja Valensijinog trupla sa nadvožnjaka iznad autoputa u Guanahuatu. Prema pisanju meksičkih medija, Valensija je 27. jula preživio pokušaj atentata tokom kojeg su ubijeni njegov 17-godišnji sin i još jedan muškarac.

CJNG, koji vodi Nemesio "El Mencho" Osegera Servantes, bivši saveznik Hoakina Ela Čapa Guzmana, smatra se trenutno najjačim meksičkim narko kartelom, a ovo ubistvo porukom vođi kartela Santa Rosa de Lima Hose Antoniju "El Marru" Jepezu Ortizu. CJNG i Santa Rosa de Lima ratuju od decembra 2017. godine, kada je El Maro objavio rat El Menču.

Taj krvavi rat rezultirao je brojnim smrtno stradalim civilima. Obje bande pokušavaju uspostaviti kontrolu nad tržištem ukradenog goriva i alkoholnih pića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije