Svijet

Dječak zlostavljan u školi bacio se pod voz

Dječak zlostavljan u školi bacio se pod voz
Foto: getsurrey.co.uk | Dječak zlostavljan u školi bacio se pod voz

​Sem Konor (14) predao je svoje stvari prijateljima prije nego što je skočio sa platforme stanice u Čertsiju u Velikoj Britaniji i legao na šine ispred voza koji je prilazio stanici punom brzinom. Grupa užasnutih učenika je posmatrala smrt svog vršnjaka, nakon što su u ponedjeljak popodne okončani časovi u školi, a đaci krenuli kući.

Bolničari su stigli na lice mjesta, ali su mogli samo da proglase smrt djeteta.

Oni koji su poznavali Sema kažu da je bio zlostavljan u školi. Na stanici je pronađen komad papira za koji se pretpostavlja da je oproštajna poruka učenika.

"Užasno je. Imam prijatelje koji su bili tamo i vidjeli sve. Sem je predao svoju torbu i telefon drugarima i legao na šine ispred voza. Neki od starijih učenika su dobro reagovali i zadržali ostale radi njihove bezbjednosti," rekao je jedan učenik za Dejli mejl.

On je rekao da je Sem bio zlostavljan.

"Znao sam ga u prolazu, djelovao je srećno. Ali izgleda da nikad ne znaš šta se događa u nekom. Ovo je šok za sve," dodao je on.

Juče su učenici i roditelji postavljali cvijeće na stanicu. Majka učenika koji pohađa istu školu u koju je išao stradali dječak, kaže da je bilo problema sa zlostavljanjem.

"Moj sin je viđao Sema kako sam stoji na igralištu. Nikada nije vidio da ga neko fizički napada, ali je znao da ga zlostavljaju. Ovo je prosto strašno," navela je ona.

Direktor škole Džejms Kibl uputio je pismo roditeljima nakon tragedija.

"Ovo je veoma teška situacija ali poznavajući vjeru, saosjećanje i snagu naše školske zajednice siguran sam da ćemo zajedno naći podršku jedan za drugog," naveo je on.

Portparol škole je rekao da nije zvanično zabilježeno da je dječak bio zlostavljan.

Dejli mejl navodi da je Hitna pomoć sinoć bila na sljedećoj stanici voza, kad se jedna osoba takođe bacila pod voz. Nije poznato da li postoji veza između ove dvije smrti.

(Blic)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije