Svijet

Djevojčica pronašla kameru u toaletu aviona, porodica podnijela tužbu

Djevojčica pronašla kameru u toaletu aviona, porodica podnijela tužbu
Foto: Pexels/Ilustracija | Djevojčica pronašla kameru u toaletu aviona, porodica podnijela tužbu

BOSTON - Porodica četrnaestogodišnje djevojčice iz Sjeverne Karoline podnijela je tužbu protiv avio-kompanije American airlines, tvrdeći da je stjuart zalijepio Ajfon za toalet kako bi je snimao tokom leta u septembru.

Advokati i porodica tinejdžerke tvrde da je avio-kompanija trebalo da bude svjesna da taj član osoblja predstavlja opasnost, kao i da je propust drugih članova posade da oduzmu telefon zaposlenom omogućilo da on uništi dokaze.

Nakon incidenta koji se dogodio 2. septembra, djevojčica je izjavila da je čekala na red za toalet u ekonomskoj klasi, gdje je njena porodica bila smještena, ali da joj je stjuart rekao da može da iskoristi toalet prve klase, prenio je AP.

Navodno, zaposleni je ušao unutra prvi da opere ruke, poslije čega joj je saopštio da je toalet slomljen, ali da ga može koristiti.

Četrnaestogodišnjakinja je dodala da je, nakon korišćenja, primjetila Ajfon sakriven crvenom trakom na kojoj je pisalo "uklonjen iz službe", ali da je blic kamere svijetlio i ona je svojim telefonom slikala uređaj.

Advokati tvrde da je zaposleni izbrisao slike prije nego što je njen otac imao prilike da ih vidi, kao i da je FBI saopštio porodici da član posade nije uhapšen usljed manjka dokaza.

"Ovo pitanje shvatamo veoma ozbiljno i u potpunosti sarađujemo sa organima za sprovođenje zakona, pošto je bezbjednost naš najveći prioritet", saopštio je American airlines.

Kompanija je dodala da je stjuartu trenutno udaljen sa posla i da nije radio od incidenta, dok porodica navodne žrtve tvrdi da ne zna da li i dalje radi za American airlines, gdje živi, niti njegovo ime.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije