Svijet

Pratite nas na Google news

Djevojku na Kipru silovalo 12 maloljetnih turista?

Djevojku na Kipru silovalo 12 maloljetnih turista?
Foto: N.N. | Djevojku na Kipru silovalo 12 maloljetnih turista?
N.N.

​Djevojka iz Velike Britanije, stara 19 godina, navodno je bila žrtva grupnog silovanja u jednom hotelu u Aja Napi na Kipru, gdje je policija sinoć uhapsila 12 osumnjičenih turista iz Izraela.

Muškarci su uhapšeni nakon što je djevojka prijavila da je bila silovana u poznatom kiparskom ljetovalištu.

Kako prenosi britanski 'The Sun', privedeni izraelski državljani stari su 16 i 17 godina, a policija je po njih došla u srijedu ujutru. Sudeći po pisanjima lokalnih medija, oni će morati da se pojave pred sudom već danas.

Izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova izjavilo je da je upoznato sa slučajem te da je uspostavilo kontakt sa osumnjičenima.

"Izraelski konzul prati razvoj situacije i u kontaktu je sa uhapšenim državljanima. Njihove porodice su takođe obaviještene o svemu što se dogodilo," izjavio je ministar spoljnih poslova Izraela.

Žrtva silovanja, devetnaestogodišnja Britanka, rekla da joj je ukazana medicinska pomoć.

(Blic)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije