Svijet

Đukanović i Palmer: SAD snažno podržava Crnu Goru

Đukanović i Palmer: SAD snažno podržava Crnu Goru
Foto: N.N. | Đukanović i Palmer: SAD snažno podržava Crnu Goru

PODGORICA - SAD će i dalje snažno podržavati Crnu Goru, i u procesu integracije u EU, rečeno je na sastanku crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića sa vršiocem dužnosti zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara Metjuom Palmerom.

Đukanović i Palmer su se saglasili da su sloboda medija i vladavina prava bitne pretpostavke za demokratizaciju društva i za napredak u evropskoj integraciji.

Đukanović je zahvalio Vašingtonu za kontinuiranu podršku i pomoć evroatlantskoj integraciji Crne Gore, saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore.

Veći dio razgovora bio je fokusiran na razmjenu mišljenja o aktuelnim procesima u regionu, s obzirom na značaj očuvanja stabilnosti.

Palmer se sastao i sa crnogorskim ministrom odbrane Predragom Boškovićem i poručio da će SAD i ubuduće podsticati razvoj odbrambenog sektora Crne Gore.

On je istakao da učešće pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama može poslužiti kao primjer drugim savezničkim i partnerskim zemljama kako mala zemlja može dati znatan doprinos kolektivnom sistemu bezbjednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije