Svijet

Pratite nas na Google news

Dok je El Čapo u zatvoru, njegovi sinovi uživaju u bogatstvu

Dok je El Čapo u zatvoru, njegovi sinovi uživaju u bogatstvu
Foto: Ilustracija | Dok je El Čapo u zatvoru, njegovi sinovi uživaju u bogatstvu
N.N.

Dok šef meksičke narkomafije Hoakin Arčivaldo El Čapo Guzman (Joaquín Archivaldo El Chapo Guzmán) u samici čeka suđenje, koje počinje ove sedmice, njegova imperija teška milijardu dolara i dalje cvjeta pod upravom dvojice njegovih omiljenih sinova: Ivana i Hesusa Salazara.

"Nema sumnje da optuženi i njegov kartel imaju moći, resurse i volje da naude svjedocima koji su spremni na saradnju, čak i ako promijene mjesto stanovanja",  upozorili su advokati 28. oktobra sudiju Brajana Kogana (Bryan Cogan), prenosi "New York Post".

Očekuje se da će suđenje Guzmanu, koji se izjasnio da nije kriv po 17 tačaka optužnice za trgovinu drogom, zavjeru za ubistvo i pranje novca, trajati najmanje četiri mjeseca, piše "New York Dayli News".

Ivan Arčivaldo i Hesus Alfredo pripremani su da preuzmu njegov biznis, a El Čapo ih je dobio s prvom suprugom Marijom Salazar Ernandez ( Maria Salazar Hernandez), kojom se oženio 1977. Njihov treći sin Cezar ubijen je prije šest godina.

Alfredo je prošlog mjeseca stavljen na spisak deset najtraženijih osoba američke Uprave za borbu protiv narkokriminala. Optužen je 2009. za trgovinu drogom u Ilinoju, a za informacije koje će pomoći u njegovom hapšenju raspisana je nagrada od 5 miliona dolara (oko 7 miliona maraka).

Za razliku od oca, koji se skrivao, dvojica braće otvoreno vode luksuzan život u Meksiku i razmeću se na društvenim mrežama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 cash 

A post shared by Ivan Archivaldo Guzman Salazar (@ivanarchivaldoguzmansalazar) on

Vjeruje se da El Čapo ima najmanje 15 djece, a izvor iz američke Savezne policije vjeruje da ih "možda ima i više".

Na suđenju će svjedočiti i Majk Mekgouen, bivši agent Federalnog istražnog biroa, koji je odlazio u zatvor u Meksiku da bi se zbližio s El Čapom, izdajući se za šefa italijanske mafije.

(Avaz.ba)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije