Svijet

Donald Tramp u bolnici

Donald Tramp u bolnici
Foto: Tanjug/AP | Donald Tramp u bolnici

Američki predsjednik Donald Tramp prebačen je u petak uveče u vojnu bolnicu "Volter Rid" u Merilendu, pošto je, nakon što je potvrđeno da je pozitivan na virus korona, počeo da pokazuje prve simptome kao što su blago povišena temperatura i kašalj.

Na fotografijama objavljenim nakon što se Tramp ukrcao u predsjednički helikopter "Marine One" vidi se da je on sam izašao iz Bijele kuće, odšetao stotinjak metara i ušao u helikopter kojom je prebačen u bolnicu.

Foto: Tanjug/AP

U saopštenju ljekara Bijele kuće navedeno je da je Tramp počeo da prima lijek remdesivir, prenosi Reuters. Kako se dodaje, njemu nije neophodna podrška kiseonika.

Bijela kuća je prethodno saopštila da će Tramp, iz predostrožnosti i po preporuci ljekara i medicinskih stručnjaka, narednih nekoliko dana raditi iz predsjedničke kancelarije u bolnici.

Portparol Bijele kuće Kejli Mekneni saopštila je da će američki predsjednik biti na liječenju u vojnoj bolnici "Volter Rid" u Betezdi, u Merilendu, narednih nekoliko dana iz predostrožnosti.

"Predsjednik Tramp je dobro raspoložen, ima blage simptome i radio je danas cijeli dan," izjavila je Mekeni, prenosi Reuters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije