Svijet

Državljanin BiH iznajmljivao “narko-vile” za uzgoj marihuane

Državljanin BiH iznajmljivao “narko-vile” za uzgoj marihuane
Foto: LPD Graz | Državljanin BiH iznajmljivao “narko-vile” za uzgoj marihuane

GRAC – Državljanin BiH (37) pojavio se juče pred Regionalnim sudom u Gracu kako bi odgovorio na optužbe da je za potrebe narko-klana iznajmljivao vile po Beču i Gracu, u kojima je kasnije uzgajana marihuana.

Naime, kako prenose austirijski mediji, suđenje narko-klanu je počelo još u januaru, a državljanin BiH je šesti optuženi koji se pojavio pred sudom, s obzirom da je tek nedavno izručen Austriji.

On na jučerašnjem ročištu djelimično priznao ono što mu se stavlja na teret. Naime, dok je potvrdio da je sa lažnim dokumentima iznajmio vile, on tvrdi da nije imao ništa sa uzgojem marihune u njima niti dilovanjem.

Na pitanje tužioca kako mu nije bilo čudno što je sa ličnom kratom sa svojom slikom, ali lažnim imenom iznajmljivao vile, on je odgovorio:

“Rekli su mi da nije ništa opasno, nezakonito. Rekli su mi da iznajmljujem vile za izbjeglice. Za to sam trebao dobiti 1000 evra”, rekao je državljanin BiH.

Podsjetimo, pet državljana Srbije u januaru se našlo pred austrijskim sudom zbog optužbi da su u šest luksuznih vila u Beču i Gracu uzgajali marihuanu, a kriminalna grupa je, prema navodima tužilaštva, proizvela i prodala tonu ovog narkotika!

Okrivljeni državljani Srbije, starosti od 31 do 47 godina, su na suđenju, pokušavali da umanje svoje uloge u kriminalnoj organizaciji, pravdajući se "da su bili samo baštovani i prevodioci".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije