Svijet

Pratite nas na Google news

Državljanin BiH prijetio bombom na bečkom aerodromu

Državljanin BiH prijetio bombom na bečkom aerodromu
Foto: Ilustracija | Državljanin BiH prijetio bombom na bečkom aerodromu
N.N.

Državljanin Bosne i Hercegovine osuđen je na 90 sati društveno - korisnog rada jer je zaprijetio bombom na bečkom aerodromu Švehat.

Razlog zbog kojeg je to uradio je nevjerovatan, a on je sve priznao pred sudom.

"Kasnio sam na avion za Berlin gdje živi moja djevojka. Ludo sam zaljubljen u nju i nisam želio da propustim let. Mislio sam da ću bombaškom prijetnjom zaustaviti avion što će mi dati dovoljno vremena da stignem na let", rekao je neimenovani državljanin BiH, prenosi "Radiosarajevo.ba".

Sudija Ditmar Nizbaumer pokazao je iznenađujuće razumijevanje za ljubavne jade državljanina BiH i odrezao mu blagu kaznu - 90 sati društveno korisnog rada.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije