Svijet

Državna duma: Poziv generalnog sekretara NATO sulud

Državna duma: Poziv generalnog sekretara NATO sulud
Foto: Pexels/Сергей Велов | Državna duma: Sulud poziv generalnog sekretara NATO

Poziv generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga da se ukinu neka ograničenja za udare na rusku teritoriju je sulud, rekao je poslanik Državne dume iz regiona Krim, član Komiteta za bezbjednost Mihail Šeremet.

"Stoltenbergov poziv diktira opsesija ratom i želja da se po svaku cijenu naudi Rusiji, ne razmišljajući o mogućim katastrofalnim posljedicama po stanovništvo zapadnih zemalja“,rekao je Šermet.

Kako je istakao, generalni sekretar alijanse čini sve da još više rasplamsa sukob, istovremeno pretvarajući Evropu "u bure baruta", prenosi RTS.

Podsjećamo, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je saveznike da povuku zabranu Ukrajini da koristi oružje Alijanse u napadima na vojne ciljeve na teritoriji Ruske Federacije.

''Sada kada se vode mnoge borbe u Harkovu, blizu granice, uskraćivanje mogućnosti Ukrajini da koristi ovo oružje protiv legitimnih vojnih ciljeva na ruskoj teritoriji im otežava odbranu'', rekao je on u intervjuu za Ekonomist.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski nekoliko puta je uputio molbe zapadnim saveznicima za dozvolu da koristi donirano oružje na ciljevima unutar Rusije, a naročito nakon napredovanja ruskih trupa u Harkovskoj oblasti, prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije