Svijet

Dubai poplavljen, aerodrom zatvoren zbog rekordnih padavina

Dubai poplavljen, aerodrom zatvoren zbog rekordnih padavina
Foto: Printscreen/Youtube | Dubai poplavljen, aerodrom zatvoren zbog rekordnih padavina

DUBAI - Dubai je poplavljen, a aerodrom u tom gradu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) zatvoren je nakon što je u tom gradu zabilježena rekordna količina padavina tokom 24 sata koja se obično beleži tokom godinu dana, javila je agencija WAM.

Avio-kompanija "Emirates Airlines" obustavila je letove iz Dubaija od jutros do ponoći 18. aprila zbog nepovoljnih vremenskih uslova, a međunarodni aerodrom u tom gradu savetuje putnike da ne dolaze na aerodrom, osim ako je to apsolutno neophodno zbog poplava bez presedana koje su pogodile Ujedinjene Arapske Emirate (UAE).

Aerodrom u Dubaiju saopštio je da letovi i dalje kasne i da se preusmeravaju i da aerodrom ulaže maksimalne napore da letovi što prije budu obnovljeni.

Kompanija "Emirates Airlines" saopštila je da će nastaviti da obavlja procedure za putnike koji dolaze u Dubai, kao i za tranzitne putnike.

Letovi su preusmjereni u utorak uveče nakon što je aerodrom u Dubaiju djelimično potopljen.

U Dubaiju je u utorak u roku od 24 sata palo više od 120 milimetara kiše po metru kvadratnom, a očekuje se nastavak padavina prenosi Tanjug.

Obilne kiše i jaki vetrovi pogodili su UAE, Bahrein i Oman, gdje je 18 ljudi poginulo u poplavama u nedjelju i ponedjeljak. 

U Dubaiju su zatvorene škole, otkazani sportski događaji, a gradski tržni centri pretrpeli su ozbiljnu štetu, kao i pojedini putevi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije