Svijet

Pratite nas na Google news

Duma formirala komisiju za ispitivanje stranog miješanja

Duma formirala komisiju za ispitivanje stranog miješanja
Foto: Moskva News Agency | Duma formirala komisiju za ispitivanje stranog miješanja
Tanjug

MOSKVA - Donji dom ruskog parlamenta formirao je danas komisiju, koja treba da ispita navodne slučajeve spoljnog miješanja u vezi sa serijom protesta zbog zabrane pojedinim kandidatima da učestvuju na izborima za moskovsku gradsku Dumu.

Komisija koju je formirala Državna duma održaće prvu sjednicu 30. avgusta, prenosi AP.

Poslanik vladajuće stranke Ujedinjena Rusija Andrej Isajev rekao je da slučajevi inostranog miješanja uključuju i upozorenje ambasade Sjedinjenih Američkih Država za putovanja u Moskvu, u kojem su objavljeni vrijeme i mjesto održavanja protesta.

On je citirao i navodne pozive njemačkog Deutsche Wellea na društvenim mrežama na učešće u protestima.

Hiljade ljudi protestovale su zato što je pojedinim opozicionim i nezavisnim kandidatima onemogućeno da se registruju za izbore za moskovski parlament 8. septembra.

Policija je grubo prekinula dva neodobrena skupa i uhapsila više od 2.000 ljudi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije