Svijet

Dvojica osumnjičenih za napad u Barseloni ostaju u zatvoru

Dvojica osumnjičenih za napad u Barseloni ostaju u zatvoru
Foto: Ilustracija | Dvojica osumnjičenih za napad u Parizu ostaju u zatvoru

MADRID - Visoki sud u Madridu je danas naložio da dvojica od četvorice osumnjičenih za napad u Barseloni budu zadržani u zatvoru bez prava na kauciju.

Mohamed Huli Šemlal i Dris Ukabir ostaće u zatvoru pod optužbom za članstvo u terorističkoj organizaciji i ubistvo, saopštio je sud, prenosi Rojters.

Treći osumnjičeni Salh El Karib, koji je vodio internet kafe u Ripoliju gdje je većina osumnjičenih živela, ostaće u pritvoru dok bude trajala istraga.

Četvrti osumnjičeni Mohamed Ala biće oslobođen pod određenim uslovima.

Četvorica uhapšenih muškaraca, za koje se sumnja da su dio terorističke ćelije, izvedeni su pred sud u Madridu zbog sumnje da su umiješani u planiranje ili izvođenje dva napada u Kataloniji.

Pred sudom su se pojavili Dris Ukabir, Muhamed Ala, Salh el Karib i Mohamed Huli Šemlal.

Trojica su uhapšena 17. i 18. avgusta u gradu Ripolu na sjeveru Katalonije, a četvrti u Alkanaru, gdje je u eksploziji u jednoj kući, u kojoj su, kako se kasnije ispostavilo, ekstremisti planirali napade i pravili bombe, poginuo marokanski imam, Abdelbaki Es Sati, za koga se vjeruje da je radikalizovao mlade koji su počinili terorističke napade u Španiji.

Španska policija je u ponedjeljak potvrdila da je ubijen glavni osumnjičeni za napad izveden kombijem u četvrtak u Barseloni, a riječ je o 22-godišnjem Marokancu Junesu Abujakubu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije