Svijet

Džonson: Nemam namjeru da podnesem ostavku

Džonson: Nemam namjeru da podnesem ostavku
Foto: Tanjug/AP arhiva | Džonson: Nemam namjeru da podnesem ostavku
Tanjug

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da nema namjeru da podnese ostavku zbog niza događaja koji su se desili u kancelariji i rezidenciji u Dauning stritu za vrijeme lokdauna.

Lider britanske opozicione Laburističke partije Kir Starmer optužio je Džonsona da je promijenio svoju priču u vezi sa održanim skupovima i da je na taj način doveo parlament u zabludu, prenosi agencija Rojters.

Upitan da li bi se povukao sa funkcije premijera, Džonson je odgovorio: "Ne".

"Ne poričem to i iz raznih razloga mnogi ljudi žele da me sklone, ali razlog zašto Starmer želi da se sklonim je što zna da se ovoj Vladi može vjerovati", poručio je Džonson uz odobravanje konzervativnih poslanika i dodao da nastavlja svoj posao.

Britanska policija saopštila je juče da istražuje navode o nizu događaja održanih u kancelarijama premijera Borisa Džonsona u Dauning stritu tokom lokdauna, a nakon što je o tome dobila dokaze iz interne vladine istrage.

Iz Džonsonovog kabineta osporili su da je bila organizovana zabava i u izjavi za ITV Njuz naveli da se grupa zaposlenih koja je toga dana bila na poslu u rezidenciji premijera okupila nakratko u kabinetu posle sastanka kako bi čestitala rođendan premijeru, ''koji se zadržao manje od 10 minuta''.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije