Svijet

Pratite nas na Google news

Džonson: Tusk će ostati upamćen kao "gospodin bez sporazuma"

Džonson: Tusk će ostati upamćen kao "gospodin bez sporazuma"
Foto: N.N. | Džonson: Tusk će ostati upamćen kao "gospodin bez sporazuma"
Srna

BIJARIC - Britanski premijer Boris Džonson rekao je da će predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk ostati upamćen kao "gospodin bez sporazuma", ako ne pristane na izmjene sporazuma o "Brgezitu".

Džonson je na taj način odgovorio na raniju izjavu Tuska da će bitanski premijer ostati upamćen u istoriji kao "gospodin bez sporazuma". 

Britanski premijer želi da EU odbaci bekstop sistem za Irsku, što je svojevrsna garancija za sprečavanje povratka tvrde granice između Irske i britanske provincije Sjeverne Irske. 

"Želim da poručim našim prijateljima u EU da ako oni ne žele `Bregzit` bez sporazuma, onda moraju da ukinu bekstop sistem. Ako Donald Tusk ne želi da ostane upamćen kao `gospodin bez sporazuma` onda se nadam da će ovo uvažiti", rekao je Džonson novinarima. 

Govoreći o odnosima sa SAD, DŽonson je rekao da će reći američkom predsjedniku Donaldu Trampu tokom samita G7 u Bijaricu da se povuče iz trgovinskog rata sa Kinom koji već doprinosi destabilizaciji privrednog rasta širom svijeta. 

Džonson je rekao da je za njega globalna trgovina najvažnije pitanje samita G7. 

"Veoma sam zabrinut zbog zbog cjelokupne situacije i rasta protekcionizma i uvođenja tarifa", rekao je Džonson.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije