Svijet

Pratite nas na Google news

Eksplodirao traktor pun eksploziva, najmanje 16 mrtvih

Eksplodirao traktor pun eksploziva, najmanje 16 mrtvih
Foto: Tanjug | Eksplodirao traktor pun eksploziva, najmanje 16 mrtvih
Srna

KABUL - Najmanje 16 ljudi poginulo je od eksplozije blizu prostorija koje koriste međunarodne organizacije u avganistanskoj prijestonici Kabulu, saopštili su neimenovani zvaničnici.

Oni su rekli da je od eksplozije ranjeno najmanje 119 ljudi.

Eksplozija, koja je zatresla zgrade u krugu od nekoliko kilometara, dogodila se tokom televizijskog intervjua specijalnog predstavnika SAD za mir u Avganistanu Zalmaja Halizada, koji je predstavio nacrt plana za mirovni sporazum sa talibanima.

Portparol avganistanskog Ministarstva unutrašnjih poslova Nasrat Rahimi saopštio je da se eksplozija dogodila u traktoru koji je bio napunjen eksplozivom.

On je rekao da je evakuisano oko 400 stranih državljana i da su pripadnici bezbjednosnih snaga ubili naoružane napadače, koji su planirali da izvrše napad nakon eksplozije.

Portparol talibala Zabinulah Mudžahid saopštio je da su u napadu uništene sobe i kancelarije "osvajača".

On je na Twitteru napisao da su vijesti "neprijatelja" o civilnim žrtvama lažne, jer se radi o objektima na lokaciji gdje nije dozvoljen pristup civilima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije