Svijet

Pratite nas na Google news

Eksplozija kod aerodroma u Lincu, ima povrijeđenih

Eksplozija kod aerodroma u Lincu, ima povrijeđenih
Foto: Twitter | Eksplozija kod aerodroma u Lincu, ima povrijeđenih
N.N.

LINC - U austrijskom gradu Lincu odjeknula je eksplozija blizu aerodroma, a prema prvim informacijama najmanje dvije osobe su teško povrijeđene.

Lokalni mediji javljaju da nije poznato šta je uzrok eksplozije i da li ima ikakve veze sa mogućim terorističkim napadom.

Incident se dogodio u sali za upravljanje operacijama odlaganja otpada u mjestu Horšing, prenosi "Klix.ba".

Prema izvještajima još tri osobe su lakše povrijeđene.

Brojne ekipe spasilaca, vatrogasaca i policije su na terenu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije