Svijet

Pratite nas na Google news

Teroristički napad u Egiptu: Povrijeđeno najmanje 17 osoba, meta bio turistički autobus

Teroristički napad u Egiptu: Povrijeđeno najmanje 17 osoba, meta bio turistički autobus
Foto: Twitter | Eksplozija u Egiptu: Povrijeđeno najmanje 14 osoba, meta bio turistički autobus
Tanjug

KAIRO - Najmanje 17 ljudi, većinom stranih turista, povrijeđeno je danas u snažnoj eksploziji u blizini autobusa kod novog Velikog egipatskog muzeja koji se gradi na području piramida u Gizi, javlja list "Nešenel" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Prema informacijama ovog lista iz egipatskih službi bezbjednosti, najvjerovatnije je detonirana improvizovana eksplozivna naprava.

"Skaj njuz Arabija" javio je da je eksploziv detoniran dok je autobus prolazio pored muzeja u Gizi, na obodu egipatske prijestonice Kaira.

Na fotografijama sa mjesta eksplozije vidi se kako ambulantne službe pomažu povrijeđenima, oštećeni autobus i turisti koji se drže za glave dok izlaze iz vozila na kojem su popucala stakla.

 

Navodi se da za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali se podsjeća da se egipatske bezbjednosne snage bore protiv snaga Islamske države u Egiptu, posebno u sjeveroistočnoj oblasti Sinaja.

Rojters takođe navodi da nema podataka o tome da je neko poginuo, a izvor iz egipatskih bezbjednosnih službi kazao je da su među povrijeđenima državljani Južne Afrike.

Jedan od očevidaca, Mohamed el-Manduh koji je je bio u vozilu u blizini, kazao je Rojtersu da se začula "veoma glasna eksplozija".

 

 

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije