Svijet

Eksplozija u indijskoj fabrici petardi, 23 mrtvih

Eksplozija u indijskoj fabrici petardi, 23 mrtvih
Foto: Tanjug/AP ilustracija | Eksplozija u indijskoj fabrici petardi, 23 mrtvih

NJU DELHI - U eksploziji u fabrici petradi i vatrometa na sjeveru Indije u srijedu poginule su 23 osobe, a još 14 je ranjeno, saopštila je policija.

Do eksplozije, koja se dogodila u Gurdaspuru u sjevernoj državi Pandžab, došlo je u zgradi koja je korišćena za proizvodnju petardi u naseljenom dijelu grada, javlja CNN.

Eksplozija je bila toliko žestoka da je dovela do urušavanja zgrade fabrike, rekao je glavni inspektor Surinderpal Sing Parmar.

"Pokušavamo da otkrijemo uzrok. Policija, vatrogasci i osoblje za vandredne situacije nalaze se na licu mjesta i traže još tijela u ruševinama", rekao je Parmar u srijedu.

On je dodao da je eksplozija bila toliko jaka da je razbila prozore i srušila neke zidove obližnjih zgrada. Nekoliko pješaka koji su se našli u blizini fabrike u trenutku eksplozije takođe je povređeno, rekao je Parmar.

Vatrometri i petarde su vrlo popularni u Indiji tokom festivala i proslava, posebno oko najvećeg hinduističkog festivala u Divaliju koji pada krajem oktobra ove godine, prenosi CNN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije