Svijet

El Čapov kartel isporučuje metamfetamin u Melburn?

El Čapov kartel isporučuje metamfetamin u Melburn?
Foto: Ilustracija | El Čapov kartel isporučuje metamfetamin u Melburn?

MELBURN - Meksički narko-kartel "Sinaloa", koji je ranije predvodio Hoakin el Čapo Guzman, navodno snabdijeva ulice Melburna u Australiji velikim količinama metamfetamina, javio je list "Herald san".

Prema navodima lista, Federalna policija Australije pokušava da otkrije da li je kartel "Sinaloa" povezan sa slučajem u kojem su lokalne vlasti nedavno zaplijenile metamfetamin u vrijednosti od 566 miliona dolara, što je najveća pljenidba droge koja iz Meksika stiže u Melburn.

Meksikanac Huan Manuel Plaza Lopez pojavio se juče pred sudom u Melburnu, pod optužbom da stoji iza plana da se preveze 755 kilograma metamfetamina u 18 paleta kravlje kože.

Istražioci sumnjaju da postoji mogućnost da "Sinaloa" i rivalski kartel "Halisko" sarađuju sa kriminalnim grupama u Melburnu u pokušaju da preuzmu kontrolu nad krijumčarenjem droge i pranjem novca u tom gradu, prenio je "Sputnjik".

El Čapo je prošlog mjeseca osuđen na doživotnu kaznu zatvora i još 30 godina.

Njega je sud u Bruklinu ranije ove godine proglasio krivim na osnovu deset tačaka optužnice, uključujući krijumčarenje droge i pranje novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije