Svijet

Pratite nas na Google news

Električar pretrpio udar od 6.000 volti, nesreća zabilježena na kameri

Električar pretrpio udar od 6.000 volti, nesreća zabilježena na kameri
Foto: Screenshot | Električar pretrpio udar od 6.000 volti, nesreća zabilježena na kameri
N.N.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak nesreće koja se desila prije nešto više od mjesec dana u ruskoj Murmanskoj oblasti.

Dok je obavljao posao u lokalnom postrojenju za rudarstvo i preradu, 34-godišnji električar zadobio je strujni udar od šest hiljada volti.

Na snimku se vidi kako radnici počinju da rastavljaju stare bezbjednosne kablove, prije nego je strujni udar izazvao bljesak i pobacao instalatere na zemlju.

Žrtva je odvedena u bolnicu s opekotinama 50-60 odsto tijela, a prema preliminarnim podacima, do incidenta je došlo zbog toga što instalater nije stavio zaštitu i provjerio da nema struje struje u kablovima, prenosi "Radiosarajevo.ba".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije