Svijet

Erdoan: Nećemo dozvoliti da se Sirija ponovo gurne u krv i vatru

Erdoan: Nećemo dozvoliti da se Sirija ponovo gurne u krv i vatru
Foto: Anadolija | Erdoan: Nećemo dozvoliti da se Sirija ponovo gurne u krv i vatru

ANKARA - Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan poručio je danas u Ankari kako će Turska uništiti sve terorističke strukture i istočno od Eufrata.

Erdoan je danas govorio na redovnom sastanku poslanika u parlamentu u ime Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Ankari, a tom prilikom osvrnuo se na aktuelna dešavanja. U fokusu Erdoanovog obraćanja bio je i aerodrom Istanbul, treći istanbulski aerodrom čija je prva etapa svečana otvorena juče uz prisustvo velikog broja zvanica iz cijelog svijeta, među kojima i devet predsjednika zemalja.

"S ovim našim velikim ostvarenjem koje smo nazvali Aerodrom Istanbul, Turska ne samo da je ojačala svoju poziciju kao tranzitni centar, već je ušla u najvišu ligu u oblasti avioprevoza i logistike", poručio je Erdoan.

Turski predsjednik podsjetio je kako je 27. oktobra u Istanbulu održan samit o Siriji, kojemu je učestvovao zajedno s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom i francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom.

"Tema naših razgovora tokom samita bila je tačka do koje se došlo po pitanju Sirije, kao i koraci koje ćemo napraviti u budućnosti. Tokom bilateralnih susreta govorili smo na temu Džamala Kašogija, gdje je bilo njihovih pitanja, ali sam iskoristio priliku da im prenesem veliki broj činjenica s kojima nisu bili upoznati", kazao je Erdoan.

Kada je riječ o borbi protiv terorizma, Erdoan je podvukao kako će Turska uništiti terorističke strukture i istočno od Eufrata.

"Uništićemo i terorističke strukture istočno od Eufrata. U vezi s tim završili smo s našim planovima i pripremama. Zapravo, tokom posljednjih nekoliko dana smo već započeli naše intervencije. U vrlo kratkom periodu počinjemo sa sveobuhvatnijim i učinkovitijim operacijama", poručio je Erdoan, te dodao:

"Onima koji huškanjem režima i oživljavanjem ISIS-a žele Siriju ponovo gurnuti u krv i vatru, to nećemo dozvoliti."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije