Svijet

Erdoan: Turska u Libiji zbog eliminisanja nepravde i zaustavljanja zločina

Erdoan: Turska u Libiji zbog eliminisanja nepravde i zaustavljanja zločina
Foto: Anadolija | Erdoan: Turska u Libiji zbog eliminisanja nepravde i zaustavljanja zločina

ANKARA - Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas u Ankari da je njegova zemlja u Libiji prisutna s ciljem zaustavljanja zločina i eliminacije nepravde.

"Na mjestima gdje su naši preci pisali historiju boravimo na osnovu poziva. Tu smo radi eliminisanja nepravde i zaustavljanja zločina", rekao je Erdoan na skupu koji je danas održan u Narodnom kongresnom i kulturnom centru "Bastepe" povodom provedbe programa zapošljavanja mladih i osoba s invaliditetom u javnom sektoru.

Erdoan je juče zajedno sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom iz Istanbula uputio poziv za uspostavu primirja u Libiji koje bi na snagu stupilo 12. januara. Međunarodno priznata vlada u Tripoliju pozdravila je taj poziv na mirno rješavanje libijske krize, dok se o tome još uvijek nije izjasnio vođa separatista Kalifa Haftar.

Erdoan je danas poručio da Turska svoje interese i budućnost brani unutar i van svojih granica i da neće posustati sve do konačne pobjede.

"Turska će i dalje braniti svoja prava i interese i u Siriji, Iraku i na Mediteranu“, poručio je Erdoan.

Na skupu u Ankari Erdoan je ukazao i na važnost jačanja institucije porodice u skladu sa vrijednostima turskog društva.

"Jačanjem institucije porodice i odgoja se rješavaju brojni problemi u društvu, uključujući i problem nasilja nad ženama", poručio je Erdoan.

On je kazao da u javnom sektoru Turske radi 56.500 osoba sa invaliditetom, što je za skoro deset puta više u odnosu na broj zaposlenih prije dolaska na vlast Stranke pravde i razvoja (AK Parti).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije