Svijet

Erdoan: Zapad želi da rasparča islamski svijet

Erdoan: Zapad želi da rasparča islamski svijet
Foto: N.N. | Erdoan: Zapad želi da rasparča islamski svijet

ANKARA - Zapadne zemlje pokušavaju da rasparčaju islamski svijet "izvozeći" u te države zločince i bandite, izjavio je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan.

Kako je rekao, kao rezultat aktivnosti grupa poput DAEŠ-a, Al Kaide, Radničke partije Kurdistana i organizacije opozicionog islamskog propovednika Fetulaha Gulena, "region tone u more krvi".

"Realizujući scenario rasparčavanja islamskog svijeta, muslimana, uništavanjem njihovih vrijednosti i njihove budućnosti, Zapad je u arapske zemlje izvozio svakojake zločince i bandite pokušavajući na taj način da osigura sopstvenu budućnost", rekao je Erdoan.

Turski predsjednik je ocijenio i da ravnodušnost na tragediju koja se u Siriji odvija već sedam godina, nečovječanski odnos prema migrantima na granicama Evropske unije, ali i ignorisanje genocida muslimana u provinciji Arakan u Mjanmaru, pokazuje pravo lice Zapada.

"Umjesto opšteprihvaćenih vrijednosti i demokratije, na Zapadu vladaju islamofobija, neonacizam i rasizam", dodao je on.

„Ko od tih ugovora vrednih više milijardi od prodaje oružja islamskim zemljama ima najveću korist? Kome odgovara mržnja među muslimanima? Kome odgovara novo precrtavanje granica? Odgovori na ta pitanja daju mogućnost da se formira novi pogled kada je riječ o borbi sa izazovima u regionu“, zaključio je Erdoan.

(NN/sputniknews.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije