Svijet

Erdoan održao govor od samo sedam rečenica

Erdoan održao govor od samo sedam rečenica
Foto: Tanjug/AP | Erdoan održao govor od samo sedam rečenica

ISTANBUL - Uvodnu riječ na pregovorima između Rusije i Ukrajine održao je turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

Govor je bio kratak, a Erdoan je tokom govora izgovorio samo sedam rečenica.

"Pregovarački proces koji ste vodili po naredbama svojih lidera, probudio je nadu za mir. U tom okviru svim srcem podržavamo razgovore. Postizanje primirja i mira što je prije moguće je za dobrobit svih. Mislimo da smo sada ušli u period kada iz razgovora treba dobiti konkretne rezultate. Napredak koji ćete ostvariti u pregovorima omogućit će i sljedeći nivo, sastanak lidera. Mi smo spremni da budemo domaćini i takvog sastanka. Vaš dolazak ovdje je razlog za nadu u svijetu i vašim zemljama. I Zelenski i Putin su moji dragocjeni prijatelji", istakao je Erdoan.

Nakon kratkog govora Erdoan se pozdravio s pregovaračima iz obje delegacije, a potom je napustio salu. 

Kuleba savjetovao delegaciju da bude na oprezu zbog trovanja

Prije početka današnjih razgovora u Istanbulu, ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba savjetovao je članove delegacije Kijeva koji idu na pregovore sa Rusijom "da ništa ne jedu i ne piju, a po mogućnosti da izbjegavaju dodirivanje bilo kakvih površina".

Upozorenje koje je saopštio Kuleba na ukrajinskoj televiziji je uslijedilo nakon sumnje na trovanje ruskog milijardera Romana Abramoviča i ukrajinskih pregovarača ranije ovog mjeseca na mirovnim pregovorima na granici Ukrajine i Belorusije, prenosi BBC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije