Svijet

Pratite nas na Google news

Evropski parlament odbacio Makronovu kandidatkinju

Evropski parlament odbacio Makronovu kandidatkinju
Foto: Tanjug/AP | Evropski parlament odbacio Makronovu kandidatkinju
Tanjug

BRISEL - Evropski parlament odbacio je danas nakon drugog saslušanja francusku kandidatkinju za člana Evropske komisije Silvi Gular.

Bliska saradnica francuskog predsednika Emanuela Makrona morala je danas na dodatno saslušanje, jer nakon prvog poslanici nisu bili zadovoljni njenim nastupom.

Članovi dva odbora pred kojima je saslušavana - Odbora za jedinstveno tržište i Odbora za industriju - većinom su glasova odbacili njenu kandidaturu tajnim glasanjem, prenijela je Hina.

Gular je dobila 29 glasova, a protiv je bilo 82.

Još troje kandidata nije odmah dobilo zeleno svjetlo nadležnih odbora, pa su prošli tek pošto su odgovarali na dodatna pitanja.

Konačnu odluku o rezultatima saslušanja donosi Konferencija predsjednika, koju čine predsjednik Evropskog parlamenta i šefovi političkih grupa, ali teško je očekivati da će vodstvo Parlamenta ići protiv odluke donesene tolikom većinom u odborima.

Odbacivanje kandidature Gularove za komesarku za unutrašnje tržište moglo bi da dovede do kašnjenja u potvrđivanju nove Komisije Ursule fon der Lajen.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije