Svijet

Pratite nas na Google news

Evropski parlament ukinuo imunitet Le Penovoj

Evropski parlament ukinuo imunitet Le Penovoj
Evropski parlament ukinuo imunitet Le Penovoj
Tanjug

PARIZ- Evropski parlament danas je ukinuo imunitet od suđenja Marin Le Pen liderki desničarske stranke Nacionalni front, zbog njenih objava slika svirepih djela Islamske države.

Parlament je "većinski" izglasao za ukidanje imuniteta u slučaju Le Penove, koji je pokrenut 2015. godine, saopštio je predsjedavajući Parlamenta, Dimitrios Papdimulis.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije