Svijet

Pratite nas na Google news

Evropski parlament zaprijetio vetom na sporazum o Brexitu

Evropski parlament zaprijetio vetom na sporazum o Brexitu
Evropski parlament zaprijetio vetom na sporazum o Brexitu
Srna

LONDON - Evropski parlament mogao bi da uloži veto na eventualni sporazum o "Brexitu" dogovoren sa Briselom, ako London pokuša da vodi trgovinske pregovore sa zemljama izvan bloka prije proljeća 2019. godine.

Evropski poslanici izašli su sa listom zahtjeva na sedam strana za predstojeće pregovore istakavši da će oboriti konačan sporazum ako obje strane ne budu saglasne.

U nacrtu rezolucije oni su pozvali Veliku Britaniju da bude "pridruženi član" bloka, što uključuje plaćanje članarine, umjesto potpisivanja sporazuma o slobodnoj trgovini nakon odlaska, piše "Dejli ekspres".

Oni su upozorili i Mejovu i lidere zemalja članica EU da ne pokušavaju da postignu separatne, pojedinačne dogovore "iza naših leđa".

Rezoluciju su sinoć predstavili glavni pregovarač EU za "Brexit" Gaj Verhofštat i predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije