Svijet

FBI: Boldvin povukao okidač kojim je ubijena snimateljka

FBI: Boldvin povukao okidač kojim je ubijena snimateljka
Foto: Screenshot/Instagram | FBI: Boldvin povukao okidač kojim je ubijena snimateljka
Nezavisne novine

VAŠINGTON - Istraga FBI-a pokazala je da je američki glumac Alek Boldvin povukao okidač pištolja koji je usmrtio snimateljku Halinu Hačins na setu filma "Rust", što pokazuje da je glumac davao neistinite izjave povodom ovog slučaja, prenio je "Sky News".

Iako je u izvještaju smrt snimateljke okarakterisana kao "nesreća", novo istraživanje FBI-a pokazalo je da meci nisu mogli biti ispaljeni bez fizičkog kontakta, što je dovelo u pitanje izjave glumca Boldvina.

"Smrt je nastupila prostrelnom ranom grudnog koša. Pregled dostupnih izvještaja organa za sprovođenje zakona nije pokazao uvjerljive dokaze da je vatreno oružje namjerno napunjeno municijom na snimanju", stoji u izvještaju.

Dodaje se da na temelju dostupnih informacija, koji uključuje nepostojanje očite namjere nanošenja povreda ili smrti, način smrti klasifikovan je kao nesreća, čime je zaključan izvještaj.

Podsećanja radi, glumac je ranije izjavio da nije povukao okidač i da ne posjeduje saznanje kako se pravi metak našao na setu.

Vlasti su oštro osudile producente filma, među kojima je Boldvin, zbog nepoštovanja sigurnosnih protokola naplativši kaznu od 136.793 dolara.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije