Svijet

Fon der Lajen: Vjerovatniji ishod bez sporazuma sa Londonom

Fon der Lajen: Vjerovatniji ishod bez sporazuma sa Londonom
Foto: Tanjug/AP | Fon der Lajen: Vjerovatniji ishod bez sporazuma sa Londonom

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je da je sada vjerovatniji ishod bez postignutog sporazuma o trgovinskim vezama EU sa Velikom Britanijom, rekao je neimenovani zvaničnik Unije.

On je rekao da je Fon der Lajenova tokom drugog dana sastanka Evropskog savjeta u Briselu istakla da je situacija teška i da su i dalje prisutne glavne prepreke postizanju sporazuma.

"Veća je vjerovatnoća da se ne postigne sporazum nego da se to desi. Vidjećemo do nedjelje, 13. decembra, da li je moguće postići sporazum", istakao je zvaničnik.

Zvaničnik, čije ime nije objavljeno, naglasio je da je ostvaren napredak u sprovođenju ranijeg sporazuma za Bregzit sa dopunama u vezi sa osjetljivom temom granice između Irske i Sjeverne Irske.

Fon der Lajenova je o Bregzitu govorila manje od 10 minuta.

Lideri su danas započeli drugi dan sastanka Savjeta EU, nakon što su cijelu noć proveli razgovarajući o borbi protiv klimatskih promjena.

Britanski premijer Boris DŽonson izjavio je juče da postoji velika mogućnost da Velika Britanija neće postići trgovinski sporazum sa EU, ali je najavio da će otići u Pariz, Brisel i Berlin ili bilo gdje da bi došao do dogovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije