Svijet

Pratite nas na Google news

Francuska policija vodenim topovima i suzavcima rastjeruje demonstrante

Francuska policija vodenim topovima i suzavcima rastjeruje demonstrante
Foto: Tanjug/AP | Francuska policija vodenim topovima i suzavcima rastjeruje demonstrante
Srna

BAJON - Francuska policija upotrijebila je vodene topove i suzavac protiv demonstranata, antiglobalista i aktivista protiv kapitaliza u mjestu Bajon, nedaleko od Bijarica gdje je u toku trodnevni samit G7, čiji je domaćin francuski predsjednik Emanuel Makron.

Policijski helikopter nadlijeće iznad više desetina demonstranata, koji pokušavaju da probiju policijski kordon.

Nešto ranije, hiljade demonstranata, baskijskih separatista i “žutih prsluka” prešlo je francusku granicu sa Španijom i zatražilo hitne mjere od lidera G7.

 

Ranije danas, protestni marš više hiljada aktivista protiv samita G7 završen je mirno pošto je kolona stigla iz francuskog mjesta Andaj u španski Irun, nedaleko od Bijarica, gdje se okupljaju lideri najrazvijenijih industrijskih zemalja.

Oni su protestovali protiv ekonomske i klimatske politike najrazvijenijih industrijskih zemalja i promovisali alternative.

Samit G7 u Bijaricu obezbjeđuje više od 13.000 policajaca uz podršku vojnika. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije