Svijet

Pratite nas na Google news

Francuski ministar De Rugi podnio ostavku

Francuski ministar De Rugi podnio ostavku
Foto: N.N. | Francuski ministar De Rugi podnio ostavku
Srna

​PARIZ - Francuski ministar za zaštitu životne sredine Fransoa de Rugi podnio je ostavku nakon izvještaja da živi raskošno na račun poreskih obveznika.

On je na "Fejsbuk" stranici napisao da je "u svoju odbranu" podnio ostavku francuskom premijeru Eduardu Filipu.

De Rugi je već neko vrijeme na udaru kritika, otkako je internet stranica "Medijapart" objavila da su on i njegova supruga, za vrijeme njegovog predsjedavanja donjem domu francuskog parlamenta, organizovali raskošne večere na koje su pozivali prijatelje, piše AP.

Nakon što je nedavno imenovan za ministra za zaštitu životne sredine, De Rugi je navodno potrošio oko 60.000 evra na renoviranje svog stana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije