Svijet

Frizer iz BiH šiša za 99 centi, a razlog je više nego human

Frizer iz BiH šiša za 99 centi, a razlog je više nego human
Foto: Screenshot/tagesschau.de | Frizer iz BiH šiša za 99 centi, a razlog je više nego human

KASTROP RAUKSEL – Sjajna kampanja sa velikim srcem. Ovako bi se mogao opisati poduhvat mladog frizera Edina Džananovića (38), porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koji je juče punih šest sati šišaomušterije po bagatelnoj cijeni od 99 centi.

I, da, svaka mušterija je svoje šišanje platila svega 99 centi. Ipak, sav prihod od šišanja i donacija je išao u humanitarne svrhe kako bi se pomoglo bankama hrane i dobrotvornim organizacijama. Edin kaže da za sve ovo ima poseban razlog:

“Kada sam došao u Njemačku 1992. godine, kao izbjeglica iz bivše Jugoslavije sa roditeljima i sestrom, najviše su nam pomogli Karitas i Tafel. Sada ja želim da im se odužim na ovaj način i zahvalim”, kaže Džananović.

I prije otvaranja salona, ispred se stvorio ogroman red. Edin je organizovao sve, čak i unajmio obezbjeđenje, kako bi sve prošlo u najboljem redu.

Kaže da su čak i momci iz obezbjeđenja spontano došli na ideju da doniraju novac.

Na kraju dana, što od šišanja, a više od donacija mušterija, prikupljeno je 312 evra. Ali, Edin je zajedno sa saradnicima tu sumu utrostručio pa će tako donirati nešto manje od 1000 evra.

Po salonu su bile postavljene kutije za priloge, gdje su mušterije ostavljale koliko je ko bio u mogućnosti.

Ipak, Edin se neće zaustaviti na ovome. Već u maju planira da kombinuje prikupljanje donacija sa vožnjom bicikla. Sve što bude prikupljeno biće donirano dječijom bolnici u Kastrop-Raukselu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije