Svijet

General Ali Abdolah predvodi istragu povodom pada predsjednikovog helikoptera

General Ali Abdolah predvodi istragu povodom pada predsjednikovog helikoptera
Foto: Tanjug/AP | General Ali Abdolah predvodi istragu povodom pada predsjednikovog helikoptera

Načelnik generalštaba iranske vojske general-major Mohamad Bageri odredio je delegaciju koja će istražiti slučaj pada helikoptera u kojem je bio predsjednik Irana Ebrahim Raisi.

Istragu koja je već otpočela na mjestu incidenta predvodi general Ali Abdolah, a rezultati će biti objavljeni poslije istrage, prenosi IRNA.

Kako je ranije saošteno, vjeruje se da je uzrok pada helikoptera u kojem se nalazio predsjednik Irana Ebrahim Raisi tehnički kvar letjelice.

"Raisi je mučenički stradao u nedjelju (19. maja 2024. godine) usljed pada helikoptera koji se dogodio zbog tehničkog kvara letjelice”, navodi se u izveštaju iranske državne novinske agencije.

IRNA nije precizirala prirodu kvara helikoptera.

Pogrebni obred za iranskog predsjednika, ministra spoljnih poslova Hoseina Amira Abdolahijana i ostalih koji su nastradali u padu helikoptera, obaviće se danas u Tabrizu, glavnom gradu Istočnog Azerbejdžana, u 9.30 časova po lokalnom vremenu, prenosi Irna.

 Raisijevo tijelo će kasnije biti odneseno u Teheran, prije nego što bude sahranjeno 23. maja u njegovom rodnom gradu Mešhadu, na sjeveroistoku Irana.

Helikopter u kojem su se nalazili iranski predsjednik Ebrahim Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan srušio se u nedjelju na sjeverozapadu Irana, a pored njih dvojice, poginulo je još šest osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije