Svijet

General Minihan: Instinkt mi govori da ću se boriti 2025.

General Minihan: Instinkt mi govori da ću se boriti 2025.
Foto: Twitter / Printscreen | General Minihan: Instinkt mi govori da ću se boriti 2025.

VAŠINGTON - Nadam se da griješim. Instinkt mi govori da ću se boriti 2025. godine, stoji u dopisu Generala Majka Minihana. Dokument je upućen svim zapovjednicima krila u Zapovjedništvu vazdušne mobilnosti SAD-a i drugim operativnim zapovjednicima vazdušnih snaga i naređuje im da izvijeste o svim većim naporima povezanim s potencijalnim zastojem s Kinom u roku od mjesec dana.

U memorandumu koji je dobio list i potvrdili američki zvaničnicinici, general Minihan, šef Zapovjedništva vazdušne mobilnosti SAD-a, rekao je da će, budući da će i SAD i Tajvan biti "ometani" svojim predsjedničkim izborima 2024., Peking moći napraviti potez protiv samoupravnog ostrva, izvijestio je "RT".

Memorandum takođe govori pripadnicima američke vojske u AMC-u da “ispale metak u metu od sedam metara s punim razumijevanjem da je fatalna smrt bez pokajanja najvažnija. Ciljaj u glavu”, navodi "NBC".

Američki zapovjednici takođe su pozvani da ne bježe od rizika tokom vježbi. “Ako se osjećate ugodno u svom pristupu treningu, onda ne preuzimate dovoljno rizika”, napisao je Minihan.

Dok je potparol AMC-a potvrdio autentičnost dopisa, neimenovani zvaničnik Pentagona rekao je za "NBC" da "ovi komentari ne predstavljaju stav ministarstva o Kini", prenosi "Ilna"".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije