Svijet

Grčka: Opao broj migranata, izbjeglica i azilanata

Grčka: Opao broj migranata, izbjeglica i azilanata
Foto: Tanjug/AP | Grčka: Opao broj migranata, izbjeglica i azilanata

Broj migranata, izbjeglica i azilanata koji su bili smješteni na grčkim ostrvima opao je za 29,6 odsto u julu u odnosu na 1. januar 2020, saopštilo je danas grčko Ministarstvo za migracije i azil.

Tačnije, početkom januara ukupan broj izbjeglica i migranata koji je živio u objektima na ostrvima iznosio je 42.007, a 31. jula je bilo 29.579, prenela je ANA.

U pogledu dolaska migranata i izbjeglica u Evros i na ostrva, u posljednja tri mjeseca zabilježen je pad od 90 posto u odnosu na relevantni period 2019. godine, međutim došlo je do povećanja dolazaka za 24,3 posto u odnosu na jun.

Jula 2020. godine 1.030 ljudi se iselilo iz Grčke, bilo zato što su deportovani ili vraćeni (334), dobrovoljno su deportovani preko Svjetske organizacije za migracije (124), 106 migranata se dobrovoljno vratilo u svoje zemlje, a 239 je preseljeno u druge članice EU.

Grčki ministar za migracije i azil Notis Mitarači istakao je da primjenom uravnotežene politike migracije koristeći plan, Grčka je okrenula stranicu u migracionom problemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije