Svijet

Hakovan "Jerusalem post": "Prijetnja po Izrael"

Hakovan "Jerusalem post": "Prijetnja po Izrael"
Foto: Print Screen | Hakovan "Jerusalem post": "Prijetnja po Izrael"

JERUSALIM - Izraelski list "Jerusalem Post" saopštio je jutros da je njegov veb sajt hakovan, što je, kako smatraju, očigledna prijetnja po zemlju.

Umjesto prikazivanja glavne stranice sa vijestima, na ovoj veb lokaciji se mogla vidjeti ilustracija kojom se aludira na najvišeg iranskog generala Kasema Sulejmanija, koji je ubijen u napadu američke bespilotne letjelice u Iraku na današnji dan 2020. godine, prenosi agencija Rojters.

Ilustracija prikazuje objekat u obliku metka koji je ispaljen iz crvenog prstena na prstu, što je očigledna referenca na karakteristični prsten koji je Sulejmani nosio.

List "Jerusalem post", dnevni list na engleskom jeziku, objavio je na Twitteru da radi na rješavanju ovog problema.

"Svjesni smo očiglednog hakovanja naše veb stranice, kao i direktne prijetnje po Izrael", navodi se u objavi.

Izgleda, međutim, da hakerskim napadom nije bila pogođena njegova mobilna aplikacija, dok su druge glavne izraelske veb stranice sa vijestima radile normalno, navodi Rojters.

I agencija AP izvještava da su hakeri rano jutros napali veb sajt tog lista, zamijenivši njegov sadržaj sa slikom kojom se, na dan godišnjice ubistva uglednog iranskog generala, prijeti tom sajtu povezanom sa nedeklarisanim izraelskim programom nuklearnog oružanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije