Svijet

Hiljade na protestu protiv Trampa u Feniksu, sukob s policijom

Hiljade na protestu protiv Trampa u Feniksu, sukob s policijom
Foto: Ilustracija | Hiljade na protestu protiv Trampa u Feniksu, sukob s policijom

FENIKS - Policija Feniksa u Arizoni saopštila je da je noćas koristila biber sprej kako bi rastjerala demonstrante okupljene na mitingu protiv predsjednika SAD Donalda Trampa, nakon što su učesnici protesta počeli da gađaju policajce kamenjem i bocama kada je Tramp završio govor u kongresnom centru.

Reuters prenosi da policija nije navela koliko se demonstranata okupilo, ali su lokalni mediji iz Arizone javili da se radi o nekoliko hiljada ljudi, dok je neimenovani očevidac izjavio da je vidio barem jednu osobu koja sjedi na pločniku sa lisicama na rukama.

Policija je pozvala demonstrante da se raziđu, što je većina i učinila, dok desetine pripadnika interventne policije u punoj opremi i sa štitovima u rukama pokušava da centar Feniksa "očisti" od preostalih učesnika protesta.

AP navodi da je u niskom letu policijski helikopter nadlijetao demonstrante. Navodi se da je policija pomoću barikada prethodno uspijevala da drži razdvojenim pristalice i protivnike Trampa.

Na transparentima protiv šefa Bijele kuće pisalo je "Otrovni Tramp" i "Stavite ga u zatvor" i na nekima od njih američki predsjednik je predstavljen sa brkovima nalik na one koje je imao nacistički vođa Adolf Hitler.

Sa druge strane, penzionisani policajac iz Feniksa Rendi Hatson stajao je sedam sati u redu kako bi dočekao Trampov govor.

"On je prvi predsjednik za kojeg ja za mojeg života osjećam da priča ono što misli i govori iz srca. On kaže to što treba da se kaže", rekao je Hatson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije