Svijet

I poslije afere, Štrahe na Ibici

I poslije afere, Štrahe na Ibici
Foto: Wikipedia | I poslije afere, Štrahe na Ibici
Tanjug

BEČ - Putnici aviona za Ibicu u Beču bili su zatečeni kada su nedavno ugledali Hajnc-Kristijana Štrahea, nekadašnjeg asutrijskog vicekancelara, koji se sa suprugom i djecom odlučio da odmor provede upravo na tom ostrvu.

Ovo ne bi bilo nimalo čudno da nije bilo afere „Ibica“ koja je uništila njegovu političku karijeru.

Naime, prije dvije godine Štrahe je na Ibici, tokom ljetovanja, imao susret sa navodnom nećakom jednog ruskog milijardera, kojoj je nudio državne poslove za finansijsku podršku njegovoj Slobodarskoj partiji (FPO) uz zaobliženje finansijskih kontrolnih vlasti.

Te večeri pripremljena mu je, kako se ispostavilo, klopka, jer je čitav razgovor, svih sedam sati, sniman video kamerama, a snimci pušteni u javnost pred izbore za Evropski parlament u maju ove godine.

Zbog svojih izjava, iako se to sve dogodilo prije dvije godine, Štrahe je odmah podnio ostavku na mjesto vicekancelara, ali i lidera FPO.

Nakon takvog događaja nekome bi samo pominjanje Ibice pobudilo negativna osećanja, ali očigledno ne i Štraheu, konstatuju mediji u Austriji.

Inače, Štrahe je od mladih dana stalno odmor provodio na tom ostrvu.

Štrahe je nedjeljama odbijao da medijima kaže gde će ovog ljeta odmarati, ali je u šali govorio samo da je „Ibica za porodični odmor uvijek za preporuku“.

Sada je i zvanično potvrdio da je sa porodicom, kao što je činio poslednjih 17 godina, na odmoru na Ibici.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije