Svijet

Indijski premijer ne ide u London na Samit G7

Indijski premijer ne ide u London na Samit G7
Foto: Tanjug/AP | Indijski premijer ne ide u London na Samit G7

MUMBAJ - Indijski premijer Narendra Modi neće putovati u Britaniju na samit Grupe sedam (G7) sljedećeg mjeseca zbog situacije sa pandemijom korona virusa u zemlji, saopštilo je danas indijsko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Uvažavajući poziv premijera Velike Britanije Borisa Džonsona premijeru Indije da prisustvuje samitu G7 kao specijalni gost, s obzirom na situaciju s kovidom odlučeno je da premijer ne prisustvuje samitu G7", navedeno je u saopštenju ministarstva, prenosi Rojters.

Modi se u Indiji našao na meti kritika jer je dozvolio velika okupljanja povodom vjerskog praznika i održavao velike izborne skupove tokom posljednja dva mjeseca, čak i kada je broj korona slučajeva rastao, navodi britanska agencija.

Sedmodnevni prosek dnevnog broja zaraženih dostigao je danas rekordnih 390.995 osoba, uz 3.876 smrtnih slučajeva, prema podcima Ministarstvu zdravlja.

Zvanični podaci o smrtnim slučajevima od kovida-19, za koje stručnjaci kažu da su gotovo sigurno nepotpuni, iznose nešto manje od četvrt miliona.

Samit G7, kojim će predsjedavati britanski premijer DŽonson, održaće se u Kornvolu, na jugozapadu Engleske, od 11. do 13. juna, a domaćini očekuju da će se liderima G7 pridružiti američki predsjednik Džo Bajden.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije